lørdag 29. desember 2012

Guess where I'm going!



Aaah, so excited! Endelig er det bestemt (og bestilt): Chicky skal til California! Oog Las Vegas, ooog Grand Canyon! Det kommer til aa bli utrolig goey, har alltid droemt om aa se disse stedene :) Jeg reiser med MPD Tours den 9. - 15. Mars.



Der, naa er dere oppdatert!Tusen takk for julegavene, hihi. Dette er hva pengene jeg fikk til jul gaar til, og det er den beste gaven jeg kunne faatt :)

Ellers staar alt bra til her i statene, og juleferien gaar sin vante gang med venner, familieopplegg og kjaerestetid. Skal bli flinkere til aa dra med meg kameraet, saa jeg har bilder aa vise dere!

Godt nytt aar!

Hugs and kisses, Stine

tirsdag 25. desember 2012

Wonderful christmas

Heihei!
Da er min amerikanske jul overstaatt, hadde det kjempefint!
Er kanskje ikke like tradisjonsrikt som hjemme, men hjertet ble likevel varmt naar vbestemor og vmor diskuterer hvor mange de blir til jul neste aar, og vbestemor er fast og helt bestemt paa at det blir ni mennesker til bords neste aar. De diskuterer langt og lenge, foer de finner ut at bestemor hadde glemt at jeg ikke er her neste aar. Aw, del av familien :)


Uansett; dagen startet med aa sove leenge, foer jeg dro meg opp av senga og vips var grandma, grandpa, Rachyl og Daulton paa plass. De saa paa julefilm, jeg rettet haaret, haha.
Klokken ett var det tid for julemiddag, som besto av skinke marinert med ingefaeroel, gratinert mais, soetpotetgrateng og en slags ost-potetgrateng. Yummiii, saa godt! Tar med oppskriften hjem, mami. 


Etter det var det frem med de stappfulle julestroempene, og alle aapnet smaagaver fra hverandre. Det var et tonn av oppakking, haha! Og et tonn av soeppel, og ting man eeegentlig ikke trenger. Miljoevennlighet er ikke et stort tema her borte, virkelig ikke... Iallfall, saa gikk vi videre til vanlige gaver under juletreet.
My stocking!







Gavene jeg fikk var hjemmelaget teppe, smykke, sminke, bilderamme, badekaape ++ Saa koselig! 

Granpa chillern med nisselua!

 Julemat a-la 'Murica!
Rachyl og jeg hadde til tidsfordriv ( jaa, norsken min er en skam) aa plage katten. Vi bandt bjellene som var til bordpynt rundt halsen og halen paa katten, og ga han catnip (vet ikke hva det oversetter til, fungerer som crack for katter), for aa deretter le oss ihjel av katten som hoppet rundt som en gaerning over hele kjoekkenet.
Smiiil, a.

Etter desserten, som bestod av sjokoladepai og iskrem, var det tid for et fjell av oppvask som jeg og vmor fikset sammen. Internasjoalt samarbeid paa hoeyt nivaa, det der!

Deretter reiste gjestene, or roen senket seg i et par minutter foer Tyler var i oppkjoerselen for aa hente meg. Jeg dro nemlig bort til hans bestemor en tur, og fikk paa den maaten feiret jul med familien hans ogsaa. Glemte kameraet hjemme, saaklart. Men hadde det iallfall veldig koselig!

Alt i alt, en kjempefin dag i USA! Leit at den er over.

hugs and kisses, Stine

mandag 24. desember 2012

Saa ble det vel jul i aar ogsaa..

Heihei!
Her kommer en liten oppdatering paa hva jeg har drevet med i det siste.. Det har gaatt i skole, juleforberedelser, venner, crossfit (de vil ha meg til aa gjoere 5 x 10 pullups, dere! Gjett hvem som doer a..) og kjaeresten. Maa tilstaa at fotografen har tatt seg litt ferie da, saa utvalget av bilder er ikke allverden. Menmen, er stoerre kriser i verden! 


Pepperkakebaking med vertsmor! Hun digget det. Vi gjorde ogsaa et forsoek paa aa lage kransekakebiter, men noe saa toert som resultatet der har jeg aldri smakt haha. Vertsmor ville proeve aa gjoere det beste utav ting, saa etter amerikansk tradisjon dyppet hun alle bitene i sjokolade. Haha, jo flere kalorier jo bedre?
Hadde uansett en veldig koselig kveld, og satte paa skikkelig norsk julemusikk.
note to self: Sende vmor frelsesarmeens julecd neste aar.



Og jammen kom ikke snoen for et par dager siden! Den ble jo selvfoelgelig ikke liggende da, med tanke paa at vi helt til i dag har hatt plussgrader. Men klager ikke paa plussgradene, jeg liker aa fortsatt kunne trene i tskjorta! Bergansjakka kan faa ligge en stund til..


Haha, velkommen til verdens midtpunkt: Q-town! Dette er 1/4 av sentrum. Den andre kvartdelen er paa andre siden av gate, den siste halvdelen paa andre siden av lyskrysset. Store forhold skjoenner dere!
Men pynte til jul gjoer man uansett! Og ja, det er akseptabelt aa putte plastikkmat paa juletraerne her.

Plastikkmat paa juletreet gir meg ikke akkurat julestemning, det maa vel tilstaaes. Da er det fint aa ha en herlig familie (saerlig mamma) som sender deg julestemning i fysisk form!


See hva min flinke sis Ida tegnet til meg! Stolt storesoester sier tusen takk

De siste dagene har vaert veldig slaekke, vi fikk nemlig fri fra skolen paa fredag pga "lack of attendance" - det som egentlig skjedde var vel at det gikk et tonn av rykter om skoleskytinger i hele omraadet, saa skolen syntes antakelig det var like greit aa stenge. Saavidt jeg vet var det ingen direkte trusler til Quincy, da. Heldigvis.
Loerdag var jeg med Tyler og familien hans til hans halvsoester i Battle Creek, hvor jeg blant annet fikk meg en ny bestevenn - den halvannen meter lange iguanaen Lefty! Den saa ut som en grisestygg drage, men var kjaelen som en liten katt. Aw.. Soendag kom Vici og Nici over, og vi chilla'n med musikk og jenteprat. Love those girls! 

I dag har vaert en lang dag. De siste juleforberedelsene har blitt gjort, julestroempene er fylte og siste julegavene handlet. Det er jo ikke i dag - 24. - at den store dagen er i USA. Men likevel, har da feiret littegrann jul. Natt til i dag - teknisk sett den 24. norsk tid, saa jeg tre noetter til askepott med venninnene mine, jeg har vaert i julegudstjeneste i kirka, utvekslet gaver med typen, loept juleloep med nisselue og tvunget vertsmor til aa spise risengrynsgroet og drikke gloegg og se blaafjell.
Yes they did. Gutta fra skolen har den flotte tradisjonen aa loepe 5K'en i kortshorts og baris, og den tradisjonen matte vedlikeholdes til tross for 5 minusgrader.
Heldigvis var det tid for kakaopause for alle loeperne etterpaa! (Ja, de tok paa seg klaer foerst)


Men det koseligste i dag, det var nok aa skype med min fantastiske familie og aa aapne gaver sammen med dem. Mamma, pappa, bestemor, bestefar, Ida, Mari, Solveig, Kjell, Tone, John Bjoern og Magnus. Alle sammen fikk jeg snakke med i dag, og det var utrolig hyggelig! De fikk meg virkelig til aa foele meg som om jeg var tilstede - ihvertfall saa naerme som man kan vaere naar man er 7000 km unna. Smiler bare jeg tenker paa det, jeg. Bestemors stue, juletre og latter. Var nesten saa jeg kunne smake ribba, haha!

Foelelsen jeg sitter igjen med etter min foerste julekveld hjemmefra, er likevel ikke saa gaeren. Jeg har en herlig familie hjemme som savner meg, mange venner som sender meg superkoselige julehilsener selv om jeg ikke har sett dem paa flere maaneder, venner her som kommer paa doeren med julehilsener, en vertsfamilie som er glad i meg og vil at jeg skal foele meg hjemme, og en kjaereste som alltid er der med en klem naar jeg savner Norge.
Og aa foele at man har mennesker som er glad i deg og bryr seg, er vel en av de beste foelelsene i verden. Mitt nyttaarsforsett er herved bestemt: Jeg skal bli som alle disse fantastiske menneskene rundt meg, og faa andre mennesker til aa foele at noen er glad i dem. Aa ha gode mennesker rundt seg, det er den fineste julegaven man kan faa.

Hugs and kisses, Stine

søndag 23. desember 2012

God jul!

Heihei, her kommer bare en kjapp hilsen fra meg, med et oenske om en god jul til alle der hjemme i Norge som paa disse tider snart vaakner opp.



 Nyt dagen, og vaer takknemlige for alle dere har rundt dere. Nyt lukten av granbar, ribbe, roekelse og surkaal, og lyden av revnende gavepapir og juletrekuler som faller i gulvet med et knas. Se tre noetter til Askepott, Reisen til julestjernen og Disney paa NRK. Le av katten som klatrer i juletreet, og ta et oeyeblikk til aa se etter hvor vakkert alt ser ut med julelys. Gaa ut og kast en snoeball i nakken paa noen du er glad i, og juks med mandelen naar dere spiser risengrynsgroet. Del marsipangrisen, og klem alle de du er glad i, bare fordi du kan.
Det er iallfall det jeg ville gjort hvis jeg var i Norge naa. 

Wish you all a merry christmas! 
(skikkelig oppdatering kommer senere, maatte bare si noen ord ettersom det er julaften og alt)

hugs and kisses,
Stine

torsdag 13. desember 2012

made my day

Awee, se hva jeg fikk i posten i dag! Soeteste Tina sendte meg pakke med julegaven min, brev og bilder. Aah, ble glad. Tusen takk Tina <3 


Herremin, savner disse jentene..





Savner vennene mine ufattelig mye.. Familien ogsaa.
Ikke saann aa forstaa, jeg har det fantastisk her og er uendelig glad for at jeg reiste, men saa lenge jeg er her er det alltid noen som mangler.
Skjer det noe morsomt skulle jeg oenske Eli var der med meg, har jeg en kjempetoeff treningsoekt tenker jeg at jeg maa fortelle det til pappa. Er det noe jeg trenger hjelp meg er det mamma jeg savner mest, og om jeg gjoer noe dumt skulle jeg oenske jeg satt i Idas kjellerstue med hele vennegjengen saann at vi kunne le av det sammen. 

Er vel bare en ting aa si: Love you all! 

hugs and kisses, Stine

yearbook pics

Heihei!
Denne uken gaar, som alle andre uker.. Meen, paa tirsdag kom grandma og grandpa over, ettersom grandpa (som pleide aa vaere fotograf i US airforce) skulle ta bilder av meg saa jeg har noe aa sette i aarboka paa skolen. Tenkte jeg skulle dele noen med dere her:











Flinke grandpa!

Naa legger jeg meg, haaper alle der i Norge har det bra og koser seg i adventstida. 

hugs and kisses, Stine

lørdag 8. desember 2012

Life is but a walking shadow

Heihei!
Amerikansk tid: 23:28. Status: Troett. Mission: Blogge

Naa kom jeg akkurat hjem fra vertsmors teaterstykke, hun var nemlig med i et juleshow kalt "A Christmas Story". Det er en kjempekjent amerikansk julefortelling om en liten unge som oensker seg luftgevaer til jul. Amerikanere elsker den, og den er igrunnen ganske morsom.

 Siterer en av scenene i showet: Laereren forsoeker aa gi elevene skyldfoelelse for aa ha faatt den ene eleven til aa fryse tunga si til flaggstanga, og tar hele talen om at de selv maa leve med sin samvittighet. "But us kids knew better. It's ALWAYS better not to get caught". Haha


Amy var nabo og kinesist servitoer, her i sitt flotte kostyme! Og ja, hun har oevd paa aa synge med kinesisk aksent de siste tre ukene.

Tidligere i dag var jeg paa internasjonal middag med utveksslingsstudentene i ISE, og alle hadde med seg en rett fra sitt hjemland. Jeg tok med meg tilsloerte bondepiker, noe som definitivt slo an! Det er alltid litt vemodig aa lage norsk mat, ettersom det bringer frem mange minner. Tilsloerte bondepiker betyr for meg shorts, solnedgang, terrasse, mygg, og  sommerkveld hos bestemor og bestefar. Gode minner!

Uansett, hadde det iallfall veldig koselig paa middag. Fikk ogsaa tilbud om aa hoppe paa en tur til New York neste uke, men tror nesten jeg maa takke nei av finansielle grunner. Jada, jeg har brukt opp pengene mine paa aa spise ute - igjen.
Eller vent naa litt her, faktisk var det egentlig julegaver jeg brukte de paa. Var til og med flink jente og fikk sendt hjem alle gavene for to dager siden! Stolt, altsaa. Saa naa er bare aa haape og tro at pakken kommer frem foer jul, og at dere der hjemme liker dem. ( Hvis ikke, saa har jeg ingenting imot det om dere vil ta en flytur over hit for aa bytte, hihi )
fra forrige helg

Ellers saa har jeg overnattet hos Vicky fra i gaar til i dag, tatt knekken paa hver eneste muskel i kroppen paa crossfit, var paa mitt foerste wrestling meet onsdag, spist et lass av vmors julegodteri og drukket enorme mengder kaffe. Love my life

Nu tar jeg kvelden her, snakkes senere!

Hugs and kisses, Stine



søndag 2. desember 2012

Saa tenner vi det foerste lys..

vi tenner det for haap og glede. Det staar og skinner for seg selv, og oss som er til stede.. 
Var det ikke saann det verset gikk? Trist aa si det, men jeg har altsaa glemt det.. 
Denne uken har vaert omtrent som de fleste andre uker. Laaang skoleuke, altfor kort helg. Fredagen var jeg med noen venninner for aa se skuespillet som dramagjengen har, som virkelig var kjempebra! Det het Midsummer/Jersey, noe som altsaa var en mellomting mellom Shakespeares a Midsummer Night's Dream og Jersey Shore. Det morsomste var igrunnen aa se de menneskene som aldri aapner munnen paa skolen ta helt av paa scenen! 
Loerdag var jeg med Nici paa et Christmas Party - ala julebord - med vmoren hennes, veldig koselig! Nici og jeg ble smaalig oppgitt da, det er ingen andre steder enn 'Merica hvor de leier et stort, fint lokale, pynter bordene nydelig og leier inn musikk, bestiller massevis av fin mat - og saa serverer det hele paa plastasjetter og med beerpong-kopper! (dere vet de roede plastkoppene). Sukk. 
Julen er liksom noe helt anderledes her, ogsaa. Saa mye mer plastikk og gavestress.. Juletreet er plastikk, det er blinkende lys overalt og nissene er liksom ikke skikkelige nisser. Triste saker! Om noen sender meg gloegg og julebrus i posten, er jeg evig takknemlig. "valpefjes" 
 

Naa skal denne chicaen gjoere mattelekser/sove.. Ha en fin advent, dere!

Hugs and kisses, Stine